Microsoft обяви, че конзолата Xbox One X вече може да бъде предварително поръчана и закупена. Да си припомним, че официалните продажби на новата конзола са обявени за 7 ноември тази година, а нейната цена е $499. Именно на 7 ноември ще започнат доставките на поръчаните конзоли.

Софтуерният гигант предлага специална ограничена партида, устройствата в която се наричат Project Scorpio – предишното работно наименование на конзолата. Именно тези думи се виждат на корпуса на конзолата и на джойстика, а цялото име на конзолата е Xbox One X Project Scorpio Edition.

Графичната производителност на новата конзола на Microsoft достига 6 терафлопса. Характерна особеност на новата Xbox One X е, че може да обработва 4К игри при скорост 60 кадъра в секунда, както и висококачествено съдържание за виртуална реалност.

Xbox One X се базира на чип с осем специализирани x86 ядра с тактова честота 2,3 GHz, произвеждани чрез 16 нанометров технологичен процес. Графичната подсистема в чипа разполага с 40 графични ядра с работна честота 1172 MHz, 12 GB буферна GDDR5 памет с пропускателна способност 326 GB/s, 2,4 инчов хард диск с обем 1 TB и 4K UHD Blu-ray устройство.

В предварително поръчания комплект са включени конзолата, безжичен геймпад, специална подставка за вертикално поставяне на конзолата, HDMI кабел с поддръжката на 4К, захранващ кабел, Xbox Live Gold за 14 дни и абонамент за Game Pass.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари