Статистика на Steam за месец април за конфигурациите на геймърските компютри

9
17

Steam представи разнообразни статистики за операционните системи и конфигурациите на геймърските компютри към месец април. На първо място сред геймърите в Steam е операционната система Windows 10 64 бита с 38,18%, следвана с малка разлика от Windows 7 64 бита с 32,53%, а третото място е за Windows 8.1 64 bit с по-скромните, но съвсем немалки 11,89%.

 

На фона на другите операционни системи, Windows изглежда напълно уверено и е инсталирана на 95,43% от компютрите на анкетираните геймъри. Но в сравнение с данните от миналия месец, хората използващи ОС Windows са намалели с 0,33%.

 

MacOS и Linux не са популярни в Steam: първата ОС се използва от 3,71% от запитаните (ръст от 0,31%), а Linux е инсталирана на 0,90% от геймърските компютри (ръст 0,06%).

 

Най-популярната Linux дистрибуция е Ubuntu 14.04.4 LTS 64 bit.

 

Повече от половината геймъри в Steam разполагат с 8 и повече GB оперативна памет (8 GB – 32,4%, 12 и повече GB – 17,65%). Най-популярна е видеокартата NVIDIA GeForce GTX 970 (4,91%) а на второ място най-внезапно се появи Intel HD Graphics 4000 с 3,3%. Най-вероятната причина е, че това решение се използва много често в лаптопите. На трето място е NVIDIA GeForce GTX 960.

В първата десетка няма нито една видеокарта на AMD – AMD Radeon R9 200 Series е на 13-то място.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
Agentpat™urkqsrkКомпираbelefor_I_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Мдаа…Нали уж AMD биели Nvidia? Нали били по-добри при DX12? Бият те – само в мокрите сънища на отчаяните им фенове. Ако шефовете на AMD видят тази класация, направо би трябвало да се гръмнат! 😀

urkqsrk
urkqsrk

Разбира се, стийм е пълен с хора които си нямат и понятие от хардуер.Ето например златното място се държи от 970 която пада по цена, по прозиводителност от 380 в 7 от 10 игри. Ето това представляват клиентелата на Невидиа.

Компира
Компира

Това е понече 970 излезе много по-рано.

belefor
belefor

Откога STEAM се взема в предвид при закупуването на нова видео карта???
Аз си мислех , че се гледат сайтове в който има сравнение на FPS за дадени игри….Тъй като има най много – вградени видео карти – дай всички геймъри да цъкат на вградените?!!?!? хахаха

Agentpat™
Agentpat™

А задаваш ли си въпроса, че ползвателите на Стийм също се интересуват, кое е по-доброто и следователно се съобразяват с тестове и т.н.? Или си мислиш, че тази гениална идея само на теб е хрумнала?

_I_
_I_

то е достатъчно да видиш кухите геймъри с Уин 10 и вградената графика в интелските процесори, за да ти стане ясно, че тва място е сърцето на олигофренията, ама за да го видиш е нужно да не си пълен кретен, което явно е нормалното ти състояние.

Agentpat™
Agentpat™

Хахаха! От такъв като теб, това звучи като комплимент.

_I_
_I_

от такива като мен само комплименти може да получаваш, защото другите са толкова неуки, че вярват на камарата простотии, които фантазираш

Agentpat™
Agentpat™

Много ги либя такива всезнайковци, като теб, които се мислят за голямата работа, а всъщност са едно нищо.