Любителите на стратегиите ги чака още една силна година.

2018 беше изключително силна година за гейм пространството. Стратегиите и тактическите игри не правиха изключение. Видяхме новата игра на 11 bit Studios, Frostpunk. Но също така и Valkyria Chronicles, един от най-неочакваните хитове тук Into the Breach на Крис Авелоун, Phantom Brigade, Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War, Phantom Doctrine, Age of Empires: Definitive Edition, A Total War Saga: Thrones of Britannia, Surviving Mars и много други.

2019 няма да е по-слаба в това отношение и с краткия списък по-долу, може лесно да разберете защо. Хората от The Sixth Axis са изготвили класация на най-добрите стратегически и тактически игри, които може да очакваме през тази година. Ние ви я предлагаме също, като не забравяйте да посочите в коментарната секция какъв е вашия избор и не се притеснявайте да допълните този списък.

Total War: Three Kingdoms

Creative Assembly и Sega се завръщат към историческите корени на емблематичната поредица, отвеждайки ни за пръв път в Китай. Играта излиза по-късно тази година – в началото на март – и се очаква с огромен интерес. Three Kingdoms обръща внимание на един от най-бурните моменти в историята на Древен Китай, настъпил след края на династията Хан и борбата за власт в Поднебесната империя. Може да очаквате всички онези познати механики от Total War сериите, заедно с много нови неща. Играта е разделена в два основни режима: класически с акцент над автентичността и придържане към запазените от тогава исторически свидетелства и „романтичен“, силно повлиян от един от класическите трудове на древната китайска литература, „Романс за Трите царства“. Фокусът тук ще е поставен не толкова над стратегическите ви умения и експертиза, колкото над избора ви на герои, владеещи бойните изкуства.

„В класическия режим например, битките се решават до голяма степен от това как контролирате армията си, като отделните герои се появяват като обикновени простосмъртни и имат незначителен физически отпечатък в битката. В резултат от това, вашите герои имат различна степен на важност в кампанията. В „романтичния“ режим, изходите на битките могат да бъдат силно повлияни от героите. Това означава, че те имат по-голяма стойност за армията ви и играят по-голяма роля в кампанията ви. Така че, в класическият режим всичко се концентрира над тактиката и управлението, докато в романтичния, става въпрос за личната ви харизма и индивидуални бойни умения“, написаха миналата година Creative Assembly.

Конзолните издания на Stellaris

Не е често срещано да видим излизането на стратегическа игра за конзоли, но Stellaris изглежда подходящо заглавие за тази цел и Paradox Development Studios са готови да докажат, че гранд стратегията им има място тук. Звездната стратегия на Paradox Interactive беше доста изненадващ ход за студиото, известно най-вече със средновековните приключения, които създава. Но от излизането на играта през 2016, Paradox доказаха своето изключително майсторство в създаването на стратегии. Студиото обгрижва общността на Stellaris, предлагайки често ново съдържание с постоянни обновления и излизането на няколко големи експанжъна, а самата игра няма как да ви омръзне и след първото преиграване, заради своя огромен и разнообразен свят.

Battlefleet Gothic Armada II

Появяваща се първа от посочените тук игри (излиза на 24.01), Battlefleet Gothic Armada II ще надгради над своя предшественик, доказвайки успеха на преноса на една настолна игра за компютър.

„За продължението, Tindalos просто надграждат над това, което вече доказаха, че работи. При излизането си, тя ще включва всичките 12 фракции от настолната игра – от завръщането на Имперския флот и Хаос до новите армади на Т’ау, Орк и Тайранид, всяка от които притежава свои собствени особености и механики“, пишат от The Sixth Axis.

Tropico 6

Ел Президенте се завръща в края на март, за да ви забавлява, както винаги. Макар и Haemimont да отстъпва място на немското студио Limbic Entertainment за новата игра, Calypso уверяват, че ще получите това, което искате и на което сте се забавлявали досега, а именно, една от най-оригиналните игри в последните години. Вместо един остров, получавате огромен архипелаг, а с това овладяването на вашата бананова република явно се усложнява.

„Tropico 6 представлява смело ново начало за обичните серии с новия разработчик Limbic Entertainment, които поднасят вълнуващи нови идеи към изключително излъсканата маса на Ел Президенте, както и със зашеметяващия нов енджин, разработен в средата на Unreal Engine 4. За пръв път в сериите, управлявайте огромни архипелази, стройте мостове за връзка между островите и изграждайте нови начини за транспорт и инфраструктура. Изпращайте вашите агенти, за да крадат чудесата на света, в това число Статуята на свободата и Айфеловата кула. Персонализирайте двореца си по ваше желание и изнасяйте предизборни речи от балкона му, за да спечелите доверието на вашите подчинени“, гласи анонса на новия Tropico.

Age of Wonders: Planetfall

Age of Wonders се изнася в Космоса, за да зарадва феновете на сериите с изцяло нова обстановка, сценарии, механики и герои. Предприемете това галактическо приключение, за да се възкачите на трона на една западнала империя. Разпадът на Звездния съюз е прекратил свръхбързите пътувания в Космоса, изолирайки всички раси и фракции една от други. Това, от своя страна обаче ще им позволи да се фокусират над своето собствено израстване и разширяване, а вие можете да станете пряк участник в този процес по пътя ви към галактическо надмощие.

Age of Wonders: Planetfall излиза по-късно тази година, като ще е първата игра от сериите, която ще се появи и за конзоли.

Desperados 3

Тактическа уестърн игра няма как да не намери място в списъка. А и както може да видите от видеото по-горе, играта изглежда наистина забавно. Идваща от авторите на Shadow Tactics, Desperados 3 предлага множество и разнообразни начини да се справите с враговете си в няколко огромни нива.

Imperator: Rome

Лично аз не изпитвам никакво съмнение, че това ще е една специална, много специална игра. В Imperator: Rome ще имате за задача да превърнете римската република в империята, която всички познаваме от учебниците по история. Феновете на игрите на Paradox ще попаднат в една комфортна и позната среда на изпитания потребителски интерфейс и организация на менютата, но с добавени множество нови характеристики, интересни механики и системи и множество часове геймплей.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари