Cities: Skylines е страхотна симулация и феновете по цял свят го знаят. Тя е зарибяващ и комплексен начин да се изживеете като градоначалник и архитект и да създадете градове и сложни инфраструктурни комплекси. Но една английска строителна компания е стигнала дори още по-далеч, използвайки скрийншот от играта в своята брошура за нов жилищен център.

Наблюдателен мъж на име Мат Кардинг-Уудс позвал в брошурата кадър, който хич не трябвало да бъде там. Оказало се, че това е панорамна снимка от Cities: Skylines. Мъжът се свързал с Eastern Daily Press и всекидневникът дал гласност на историята.

„Ако един професионален строител вземе такъв скрийншот и го използва като представителен за истински проект, това е очевиден пример за немарливост и мързел. Случката показва колко точно несериозно подхожда компанията Lanpro при целия строителен процес“, коментира Мат.

Изображението от играта е вмъкнато между страница, която показва „скица на главния план“ и страница, която съдържа „анализ на локацията“. Самият скрийншот не е озаглавен, оставяйки неподозиращите читатели и инвеститори да си помислят, че е важна част от програмата.

Поставена на тясно, строителната компания се оправдава с това, че Cities: Skylines „се използва много за моделиране и обясняване на проекти“.

Друг е въпросът, че взимането на произволен скрийншот от интернет няма много общо с моделирането на реален проект, който да бъде построен на действителна локация.

Междувременно, същото изображение е споделено дори в Pinterest страница, наречена City Design Thoughts. Така че, внимавайте ако купувате жилище – току виж се оказало проектирано на игра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари