Студиото зад играта WildStar затваря врати

1
271

Тази седмица студиото Carbine, състоящо се от около петдесет души, затваря врати. Разработчикът беше отговорен за издаването и поддръжката на онлайн мултиплеър играта WildStar, която също няма да функционира повече. Това не е напълно неочаквано, имайки предвид предишните два проекта на Carbine Studios, които не се харесаха на корейския издател NCSoft.

Представител на компанията сподели: „Днес ние затваряме Carbine Studios и ще започнем процеса на тотално спиране на WildStar… на играчите, които са направили покупки в играта, ще им бъдат възстановени средствата от 1-ви юли 2018г. докато системата не бъде изключена. Освен това в момента избираме екип, който ще работи по спирането на играта. Тези решения са трудни за взимане и в момента се опитваме да преместим всички наши програмисти на други позиции в организацията„.

Carbine Studios беше основана през 2005-та година от бивши членове на World of Warcraft екипа на Blizzard Entertainment. Две години по-късно разработчикът беше придобит от NCSoft, която субсидира издаването на WildStar през юли 2014-та година. Първоначално онлайн играта беше достъпна срещу месечен абонамент, но година по-късно той беше премахнат. Още преди почти две години Carbine бе принуден да освободи голяма част от екипа си и поддръжката на WildStar беше забавена.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари