Съдията, ръководещ делото между Apple и Epic Games не зачете едно от главните обвинение на компанията от Купертино в продължаващата им съдебна битка със създателите на Fortnite.

Както знаете по-рано тази година, Epic издадоха извънредно обновление към мобилните версии на популярната Battle Royale игра, с което студиото прави така, че пренебрегва разплащателните системи на Google и Apple за сметка на своята собствена. Макар и безплатна за игра, Fortnite предлага на геймърите да си закупуват с реални пари различни козметични добавки в играта. За разлика от десктоп версията, която използва системата на Epic за обработка на разплащанията, то мобилните версии на Fortnite използват системите на App Store и Google Play, които таксуват допълнително всяка транзакция – нещо, с което не само Epic, но и други разработчици не са съгласни. Освен, че ги обвиняват, че са заобиколили по незаконен начин тяхната система за разплащане, Apple обвинява Epic Games в кражба и търси финансово обезщетение за нанесени им материални вреди.

Според съдия Ивон Гонзалез Родригез обаче, две от обвиненията на Apple не трябва да бъдат взети под внимание, предава Bloomberg.

„Това дело разглежда нарушение на подписаните договорености и антитръстово дело и това е всичко, което е според моите разбирания“, споделила Гонзалез пред адвокатите през тази седмица. Макар и Apple да не са съгласни с убеждението на съдията, те са изразили становище, че едностранното нарушаване на договора между двете страни от страна на Epic е напълно валидно.

Очаква се крайното решение за спора между двете страни да бъде взето през май следващата година, макар че вероятно, която и от двете страни да загуби, ще обжалва. Гонзалез вече заяви, че решението може да има сериозни последствия за компании, като Nintendo, PlayStation и Microsoft.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари