Съдебното дело между Rockstar и един от най-високопоставените бивши служители на компанията е пред своя край, след като съдът отхвърли иска на Лесли Бензиес за обезщетение в размер на огромната сума от 150 милиона долара.

Бензиес бе ключова фигура в поредицата Grand Theft Auto и мениджър на Rockstar North. В това си качество той надзираваше работата по комерсиалния титан от години, преди да се раздели с компанията при противоречиви обстоятелства.

В иска си Бензиес твърдеше, че е бил изгонен от Rockstar и не са му платени дължими хонорари върху продажбите на GTA. Той посочва, че те се дължат въз основа на статуса му на Rockstar Principal – член на елитна група висши кадри, които са отговорни в голяма степен за успеха на компанията. Според Бензиес, той е имал уговорка с братята основатели Сам и Дан Хаузър за процент от всички печалби, но те са взели повече пари от него. Искът на Бензиес – цели 150 милиона долара.

За негово съжаление обаче, съдът в Ню Йорк не вижда нещата по този начин. Той е отсъдил, че споразумението е само на добра воля и бонусите се дължат, ако компанията прецени, че са заслужени.

Все пак, не всичко е загубено за Лесли Бензиес. Съдът признава, че договорът му е бил нарушен и ще присъди някаква компенсация, така че преди делото да приключи завинаги, той най-вероятно ще изкара още нещо от Rockstar. Просто това „нещо“ няма да са 150 милиона долара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари