Bethesda са изправени пред дело след заведен срещу компанията колективен иск, касаещ допълнителното съдържание за Fallout 4, предава GamesBeat.

Става дума за сезонния пропуск за играта, който беше анонсиран през 2015 с цена от $30 (по-късно повишена на петдесет долара) с обещанието да предостави достъп до всичкото налично допълнително съдържание, което компанията ще издаде за играта. Две години по-късно, Bethesda анонсира появата на Creation Club, който беше описан, като колекция от изцяло ново съдържание за Fallout 4 и Skyrim. Въпросното предложение е дело на външен разработчик и Bethesda, но не е достъпен за хората, закупили си сезонния пропуск. Според адвокатите от The X-Law Group, юридическата кантора, заела се да защитава правата на ищците в делото, твърдят, че въпросното съдържание се явява реално DLC и хората поръчали си сезонния пропуск би трябвало да имат свободен достъп до него.

Внесеният през лятото на 2019 година иск, включва обвинения в нарушение на договореностите, незаконно забогатяване, измама и др. Самите Bethesda отричат да са виновни по кое да е от въпросните обвинения. Дело по казуса е възможно да стартира още до края на тази година, а обезщетението, което може да плати компанията може да стигне до 1.1 милиарда долара. Но, GamesBeat посочва също, че то може да има и друг негативен ефект върху компанията – забавяне на сделката по придобиването на ZeniMax, компанията-майка на Bethesda, от страна на Microsoft. Всъщност, това и целят адвокатите на внеслите иска. „Това, което се опитваме да направим е да помолим съдията да стопира сделката между Microsoft и Bethesda, за да бъдат запазени активите“, обяснява един от адвокатите по делото пред медията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари