Съдят Nintendo America заради Joy-Con контролерите за Switch

0
176

Концепцията за портативна конзола Nintendo Switch несъмнено е оригинална, но при нея се откриха всякакви неприятни проблеми. Един от тях засяга функционалността на Joy-Con контролерите, идващи в комплект с устройството. Изглежда заради един малък бъг в тяхната работа Nintendo ще бъде изправена на съд в Щатите.

Срещу компанията беше заведено съдебно дело от страна на правната кантора Chimicles, Shwartz Kriner & Donaldson-Smith. Причината за делото е необичайното поведение на някои дисфункционални Joy-Con контролери. В последните дни някои геймъри се оплакаха, че аксесоарите възприемат входящо действие дори когато не се използват. Така те активират игри, оставени на пауза, и действат самоцелно в тях. Бъгът е изцяло хардуерен, така че опциите на потребителите са да изпратят Switch конзолата си на ремонт, да я поправят сами или да си купят нови контролери.

Кантората сподели в своя официален уебсайт:

„CSK&D подава молба за съдебен процес срещу Nintendo of America… заради открити дефекти в Joy-Con контролерите, част от Nintendo Switch гейминг конзолите. Искът, подаден в Районния съд на Съединените щати за Западен Вашингтон, засяга проблема с Joy-Con контролерите, които имат „пасивни отклонения“. По-конкретно, те регистрират движение когато не се ползват от потребителя и нарушават геймплея…“

Според нас това са просто дребнавости, от които полза имат най-вече американските адвокати. Във всеки случай обаче проблемът с контролерите все още съществува и Nintendo трябва да наблюдава по-строго партидите си, преди да предлага на пазара дефектни устройства… и да се въвлича в такива ситуации.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за