8.3 C
София

Създават точно копие на Манхатан в Minecraft

Най-четени

Създаването на виртуални копия на реални обекти в Minecraft винаги е привличало интереса ни. Подобни инициативи са родили невероятни дигитални реплики на Тадж Махал или на подводния град Рапчър от Bioshock. Проектът на докторанта по компютри науки Кристофър Мичъл, обаче, надхвърля всички предели на възможното. Мичъл си е поставил за цел да създаде реплика на целия остров Манхатън.

И когато казваме реплика, имаме предвид точно копие на този остров в Ню Йорк – с абсолютно всичките му паркове, улици и сгради. Целта на Мичъл е да създаде възможно най-реалистичния на вид компютърен модел на града. Ню Йорк често е избиран за град, в който да се развива сюжетът на много видео игри, но и там той присъства в една доста компресирана и опростена форма.

Модел на Обществената библиотека

Мичъл вече е създал модели на някои от по-забележителните места в Манхатан като сградата Крайслер, Обществената библиотека и манхатънската част на моста Бруклин. Разбира се, създаването на индивидуални сгради е едно, но разработването на копие на целия град е съвсем друго. Специалистът твърди, че за настоящата бета версия на модела му са били нужни сървъри с обща мощност от 300 ядра, 200GB RAM и няколко часа.

Най-големият проблем на Мичъл в момента е откъде да намери данни за всяка една сграда на острова. Единственият онлайн източник, който разполага с тези данни са Google, които щателно са картографирали мястото. Засега, обаче, той не е могъл да се свърже с точните хора от компанията, които да се съгласят да му отстъпят тези данни в името на завършването на грандиозния му проект.

Модел на Yankee Stadium
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини