Създателите на хита Myst искат да пуснат нова игра

0
209

Последните години студио Cyan се радваше на голям успех. То е отговорно за създаването на поредицата Myst, обичана от много фенове и вдъхновила различни игри от този жанр. След това през 2013-та година Cyan пусна Obduction, която също събра много позитивни коментари. Междувременно събирането на Myst игрите в единна колекция донесе на разработчика почти три милиона долара. Сега той иска да пусне нова игра чрез кампания в Kickstarter. Заглавието Firmament беше споменато още миналата година, но без много подробности. Целта на кампанията е скромна – само 1,3 милиона долара.

Според Cyan новата игра ще носи много от духа Myst, Riven и Obduction. От друга страна Firmament ще се отличава с изявена стиймпънк нотка. И по изключение в практиката на Cyan няма да обикаляте света сами, а в компанията на „помощник с часовников механизъм“. Той прилича много на герой от Destiny 2 и, между другото, не може да говори. Но е по-добре от нищо.

За момента Firmament се разработва ексклузивно като преживяване за виртуална реалност. Не е изключено обаче играта да функционира и на конвенционални монитори. По ирония на съдбата тя няма да бъде издадена за MacOS. Студио Cyan твърди, че имаше екип за портването към системата на Apple, но предвид ниския бюджет всички са фокусирани към доставяне на качествено Windows преживяване. Кампанията в Kickstarter предполага, че ще събере $1,3 милиона до 26-ти април, като Firmament се очаква да излезе през юли 2020-та година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари