16.5 C
София

Създателите на Ark: Survival Evolved дават по 100 долара за открити бъгове

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Създателите на играта Ark: Survival Evolved, която е едно от горещите актуални предложения в Steam и дори оглави последната седмична класация за най-продаваните игри там, са решили да стимулират геймърите, за да търсят бъгове в нея.

Тъй като към момента играта все още е в Steam Early Access фаза, в Ark: Survival Evolved все още има доста технически проблеми, които засягат както геймплея, така и стабилността на сървърите. А сега онези, които успеят да идентифицират конкретни проблеми, ще получат награди в размер до 100 долара.

Всъщност неофициално този стимул бе оповестен още преди няколко дни, но днес студиото изплати първата такава награда и реши отново да привлече вниманието на будните геймъри.

Паричната награда отива в потребител с прякор ZeroDay(++), който вчера е докладвал потенциален експлойт, чрез който могат да бъдат блокирани сървърите. Проблемът е бил тестван в рамките на студиото и след като се е потвърдил, ZeroDay(++) е получил превод от 100 долара чрез PayPal.

Създателите на Ark: Survival Evolved поясняват, че няма да плащат за неща като aimbots, които не могат да бъдат спрени от сървъра, както и за speedhacks, които пък ще бъдат пачнати така или иначе малко по-късно. Така сред потенциалните бъгове и хакове, които могат да бъдат открити, остават неща като God Mode, телепортация, генериране на предмети, премахване на щети при падане и др. Всички потенциални експлойти, открити от геймърите, могат да бъдат обявявани в специална тема в Steam или на страницата на Studio Wildcard.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини