Излязла преди малко повече от две години, ATOM RPG се оказа огромен успех не само сред феновете на оригиналния Fallout, но и сред почитателите на класическите ролеви игри като цяло. Изключително подробно представен игрови свят, поднесен в нелинейна форма на геймплея, завладяващ сценарий, множество диалогови възможности и среда, която просто моли да бъде изследвана – това представлява малката вселена, създадена от хората от Atent Games.

Реализирана на практика не без помощта и на хората, подкрепили играта в Kickstarter, ATOM RPG получава скоро след премиерата си в Steam и версии за мобилни устройства, а за последно и за Nintendo Switch. А съвсем скоро може да видим играта и за конзоли. Това разкрива в интервю за Hardcore Droid тази седмица сценаристът и дизайнер от Atent Games Антон Красилников.

„Ние си общуваме постоянно с нашите играчи и първите призиви да я пренесем за мобилни устройства и Switch беше още, когато играта ни се намираше в Kickstarter. Така че, да – на първо място и водещо за нас беше това, че тези портове бяха обещание, което дадохме на играчите ни преди много време и наистина искахме да спазим. В момента работим по Xbox и PlayStation версиите (съвсем близо сме до финалната права) по същата тази причина“, обяснява той.

Любопитен момент в разговора на Красилников с Пам Фърдинанд от медията е обяснението му за това как са успели Atent да се справят през тази наистина трудна за всички година. Оказва се, че те не са изпитали напълно всички онези трудности, които срещат много други бизнеси в средата на ограниченията за събиране и придвижване, налагани от правителствата по света. Малкото студио (наброяващо едва 11 човека) е разпръснато в четири различни държави и основния метод на работа на Atent не само през 2020 е именно дистанционния.

„Единствените няколко пъти, в които това ни засегна беше когато някой от нас хващаше вируса. Но това в действителност не ни навреди, защото за щастие те се връщаха доста бързо и се захващаха за работа“, споделя Красилников. Той коментира и положението с Trudograd. Самостоятелното допълнение към ATOM RPG се намира в етап на ранен достъп и както Красилников коментира се приема изключително добре от почитателите на играта, като се е превърнало в самостоятелна игра сама по себе си. Веднъж след пълното завършване на работата по Trudograd, Atent възнамеряват да го издадат и за мобилни устройства.

Що се отнася до влиянията зад ATOM RPG, то споменаването на Fallout не е случайно. Запитан за вдъхновението за играта, Красилников изрежда някои игри, между които именно първият Fallout, както и Fallout 2, Planescape: Torment, Wasteland и други. Но не са само игрите.

„Всички ние идваме от пост-съветски страни. И атмосферата в игрите ни е по-малко или повече вдъхновена от личните ни преживявания през 90-те, когато по някакъв начин изглеждаше така сякаш светът е свършил. Направихме го и за да отдадем почит на любимата ни медия – от първите Fallout и Wasteland игри до книгите и филмите, с които израснахме“, споделя Красилников.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари