Създателите на Dual Universe: Случилото се с No Man’s Sky ни пречи

0
17

Доста може да се спори за това, което се случи с No Man’s Sky и какво се обърка, но едно нещо със сигурност може да се каже: играта не оправда очакванията, с които Шон Мъри и Hello Games заредиха геймърите месеци и години преди излизането на звездната игра.

Звездният сим няма много общо с обещания безкраен и разнообразен свят, „в който може да се потопиш с години“. Фиаското на играта може обаче да има последствия не само за Hello Games, разбираме от материал, поместен на страниците на Eurogamer. В интервю за медията Жан-Кристоф Баили, разработчик на предстоящата да излезе звездно заглавие Dual Universe смята, че всичко, което се случи с No Man’s Sky и приема на заглавието от страна на хората, влияе в негативен план на тяхната собствена игра. „No Man’s Sky оказа негативно влияние върху нас по категоричен начин. Намираме се в пост- No Man’s Sky време. Хората не могат да направят пак същото. Има голяма доза недоверие в общността. Както знаете в момента провеждаме Kickstarter кампанията си и половината от коментарите там са в духа на „О, не, само не и още един No Man’s Sky“. Опитваме се да се борим с тези нагласи. И ние не сме там, където трябва да сме, именно заради това. Нашето изявление е, че ние сме напълно наясно какво се случва и политиката ни е да сме напълно честни“, обяснява Баили.

 „Не казваме нещо, което не е истина. Излагаме фактите. Наистина разполагаме с тази технология, но играта ще се появи в края на 2018-та. Има достатъчно много лоши новини и ние не го крием!“, заявява той. Той смята, че не трябва да смятат всичко за потенциалния нов No Man’s Sky, но да, трябва да завишат критериите, според които подкрепят финансово една игра. „Ако казваш „Не“ на всичко през цялото време, иновациите ще спрат. Навлизаме във време на узряване. Хората започват да осъзнават, че трябва да енимават какво подкрепят, че не трябва да приемат всичко на доверие. Няма проблем от наша страна и искаме да сме честни и открити“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари