Създателите на Fortnite на съд заради използване на… танци

6
801

Би трябвало да оценявате движенията, които могат да вършат вашите герои във Fortnite. Защото те са толкова ценни, че заради Epic Games са изправени на съд. Разработчикът заедно със студиото 2К още миналата година са били обвинени в припечелване от чужди танци в игрите. Естествено, става въпрос за авторски права. Ищецът в делото срещу Epic е Алфонсо Рибейро, познат още като Карлтън от стария ситком Fresh Prince of Bel-Air. Той твърди, че Fortnite използва негов танц, в който танцьорът размахва ръце наляво надясно и си движи хаотично краката (като повечето други танци).

Делото за момента е в полза на Epic. След като Рибейро иска пълни права за танца си от Американския офис за авторско право, молбата му бе отхвърлена. Според институцията, танцът всъщност не би трябвало въобще да принадлежи на актьора. На второ място той не се отличава с някаква особена хореография и следователно не подлежи на защита от авторски права.

Представител на институцията Саския Флорънс обясни: „Танцьорът движи бедрата си докато правят стъпки встрани, като междувременно развява ръцете си с преувеличен акцент. След това танцьорът прави две стъпки наляво и надясно, разтваряйки и затваряйки ръце и крака в унисон… Комбинацията на стъпките е проста рутина, която не може да се регистрира като хореографско произведение„.

В тази връзка разработчиците от 2К Games вече не са заплашени и не трябва да се безпокоят от съдебния иск, заведен заради използването на танца в NBA 2K. Според правните институции хореографията би трябвало да принадлежи на телевизия NBC, компанията, излъчила оригиналния епизод на ситкома.

Макар и жалбата на Рибейро да е отхвърлена, действията му ще бъдат забелязани от много хореографи и артисти, чиито произведения присъстват в световната медия. И нека не забравяме, че макар Epic да продължава да продава танца във Fortnite, Microsoft го премахна от играта за спортни коли Forza Horizon.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
shmaizeraМартинКитанграбесенPooop Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Китангра
Китангра

Тя пък една игра … Дивна тъпотия, половин час – и ти е дошло до гуша …

бесен
бесен

Няма такава пародия

Китангра
Китангра

Страшна работа … То и пародия не може да я нарече човек, звучи като комплимент за тая боза …

Pooop
Pooop

Абсолютно

Мартин
Мартин

Играта си е идеална и epic games не са направили нищо лошо . Какъв ви е проблема ?

shmaizera
shmaizera

Кажи им го Мартооооо….