Epic Games не се притеснява да съди хора, които предлагат чийтове за популярната онлайн игра Fortnite, но този път студиото е вдигнало мерника нависоко. Създателите на хита заведоха дело срещу известния YouTube потребител Брендън Лукас с прякор Golden Modz и неговия чест партньор Колтън Контър (Excentric) за това, че използват и продават чийтове за играта.

Лукас, който има над 1.7 милиона последователи във видео платформата, е обвинен в нарушение на Digital Millennium Copyright Act. Той ще отговаря още за това, че участва в нерегламентирана дейност и влияе на баланса на играта. Причината за това е фактът, че той публикува видео клипове, показващи как да чийтвате във Fortnite, и продава програма за чийтове на сайта си. Контър участва в някои от клиповете, което го прави обект на иска.

Epic е поискало от YouTube да изтегли няколко от видеоклиповете. Същевременно Лукас се преструва, че е невинен, като твърди, че не смята, че поведението му е обезпокоително и че други производители на видеоклипове в YouTube правят същото.

Ако студиото надделее, това може да струва скъпо на Лукас и Контър. Адвокатите на Epic искат печалбите им да бъдат „анулирани“ в допълнение към заплащането на обезщетения и съдебни разноски. Фирмата очевидно иска да изпрати послание до други измамници, освен да накаже тези – тя иска чийтове да бъдат нерентабилни за всеки, който би се осмелил да ги продава и рекламира. Докато компанията знае, че трябва да подобри кода за борба с чийтовете в самата игра, тя залага на това, че съдебни дела като това биха могли да възпират измамите преди изобщо да започнат да се появяват.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Mckayrootмного ще се ядосамpix3lSomeone Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

че тогава защо са направили чийтовете? или поне да ги бяха криптирали… и човека какво е виновенм, че са изтекли в нета?

AxOx
AxOx

Съдят го защото не само е показвал, но също продава програми които са нелегални… ако беше само показвал без лично да ползва, нямаше да го съдят.
Това са все едно вируси… да ги продаваш или ползвaш срещу голяма фирма не е много умно.

pix3l
pix3l

Професоре, я вземи им обясни на тези аматьори, как се криптират чийтове. 😀

fortnite sucks
fortnite sucks

eee па тези epic много им порасна работата пффф…мизерници

Someone
Someone

Ако някой използва и вируси на твоя компютър няма ли да се ядосаш? Това с тоя човек е същата работа

Anonymos
Anonymos

Кат играта им не струва да си я подобрят и да не се занимават с глупост да не ги спрат бързо от пазара

Someone
Someone

Абе вие ако създадете такава игра няма ли да се ядосате някой като продава и използва вируси за вашата игра?!

pix3l
pix3l

Не, ще си оправим играта… ако в играта няма бъгове, тези чийтове няма да работят. 😀

root
root

Сериозно?? Има чийтове само защото има бъгове?? Ти сериозно ли?? Баце и на продукт без бъгове пак може да има чийтове и кракове.. виж вземи коментирай нещо с което си по-наясно…

много ще се ядосам
много ще се ядосам

Ама толкова ядосан ще бъда, че ще си уволня мениджъра по сигурността на проекта и на негово място ще назнача тоя, дето пише чийтовете. И то с такава заплата, че ще му е по-изгодно да запушва намерените дупки, а не да продава чийтове, които ги ползват. Докато сега ще го хванат за дЕдовия… Човекът ще си прехвърли всички пари в криптовалута, ще ги забучи в някой online портфейл и като го осъдят, ще им покаже комбинация от три пръста с преобладаващ среден. След което ще се премести да живее в някоя свободна страна, където ще си харчи парите и ще… Виж още »

Mckay
Mckay

Май всички тук трябва да се образовате какво точно представляват чийтове (хакове) за съвременните игри. След това ще ви стане ясно, че дори най-добрите анти-чийт системи не могат да спрат хаковете. Точно, защото Epic Games използват едни от най-добрите анти-чийт системи, не можете да си изтеглите хакове безплатно : )