Неочакваният успех на Hogwarts Legacy продължава с пълна сила в гейм света, като за последно стана ясно, че още един от големите пазари на видеоигри е бил превзет от нея – този на Австралия. Този продължаващ успех провокира множество спекулации относно плановете за бъдещето на света, създаден от Avalanche Software. В края на миналата седмица IGN проведоха специалното гейм събитие IGN Fan Fest, на което присъстваха и представители на студиото. Avalanche Software не предвижда DLC за Hogwarts Legacy. Признанието идва от директора на играта Алън Тю, който обяснява, че студиото е било заето в последните години с това да представят самата игра и планове за допълнително съдържание не са обсъждани. Което не означава, че такова няма да се появи. Game Rant например предаде вчера за искане, породило се в Интернет, за New Game+ режим. Дали Avalanche ще чуят гласа на геймърите обаче, не е ясно.

Отново Game Rant изказват предположение за бъдещето на играта, което поражда притеснение. То няма нищо общо с качествата на Hogwarts Legacy, а с нещо съвсем странично. Става дума разбира се за породилите се враждебни настроения срещу авторката на книгите за Хари Потър, която отстоява една непопулярна в политизираното обществено пространство позиция: относно това какво е „мъж“ и какво „жена“.

„Ако решенията на Avalanche са свързани по някакъв начин с продължаващите противоречия около авторката на „Хари Потър“ Дж. К. Роулинг или самата поредица, то със сигурност не биха го споменали публично. Но ако Avalanche Software пренебрегне напълно идеята за DLC за своята игра, то ще е почти безспорно, че същите противоречия са изиграли роля в това решение. Големи проекти, като Hogwarts Legacy, особено толкова успешни проекти, много рядко минават без следпремиерно допълнение“, коментира Рори Йънг от страниците на Game Rant.

Що се отнася до успехите на играта, то те продължават, като наскоро стана ясно, че Hogwarts Legacy вече измести Elden Ring по най-продадени копия в Европа в първите дни след премиерата си. По този показател Hogwarts Legacy изпреварва продукцията на FromSoftware с 56% и е най-успешния старт на игра на Стария континент от Red Dead Redemption. Нужно е да припомним, че тепърва предстои играта да излезе за предишното конзолно поколение и Nintendo Switch.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари