Решението на Koch Media, собственик на издателя на Metro Exodus да пренебрегне Steam за сметка на Epic Games Store предизвика малка буря в Мрежата. Причината за това не се крие само в самото действие на компанията, колкото в това, че промяната беше направена в последния момент. Отделно от това, много геймъри просто не искат да ползват множество клиенти или просто искат нещата да си остават по старому. На сцената се появи и Дмитрий Глуховски, който се изказа доста остро. Няколко дена след това обаче, стана ясно, че думите са му извадени от контекста и той е имал съвсем друго предвид.

В края на седмицата пък, разработчик от 4А Games отправи доста неразумно предупреждение. Анонсираната промяна предизвика някои геймъри доста несъстоятелно да заплашат как няма да си купят другa игра Metro вече и… нормалните кресливи обичайности за Мрежата. Разработчик, известен само с псевдонима си, си позволи да отправя на свой ред заплахи в популярен руски геймърски форум. Което на свой ред се прие от някои интернет медии, като официална позиция. Промяната на магазините беше последвана от нарочни негативни ревюта на предишните игри в Steam от разгневени геймъри. Именно след тях дойде и споменатата заплаха, че следващи игри от поредицата няма да има за PC, ако този „бойкот“ продължава. Трудно е да се каже за какъв бойкот става дума, след като Exodus не е излязла, а и „скандалите“, генерирани в Мрежата в подобни случаи си остават буря в чаша вода. Не е известно защо въпросният разработчик е помислил, че може да говори от името на 4А, но изглежда от студиото са видели опасност и излязоха със специално обръщение, успокоявайки феновете на сериите, че нищо такова няма да се случи.

„Скорошните коментари, направени от член на екипа на 4A Games не отразяват гледната точка за бъдещето на поредицата, както на Deep Silver, така и на 4A Games. Те са отражение на болката и разочарованието на отделен човек, който е видял това, което е нищо повече от изява на добра воля към работата му, да се превръща в център на противоречие, породено от бизнес решение, над което той няма контрол. Ние ви молим с уважение, всяка валидна критика за това решение да бъде насочвано в бъдеще към Koch Media / Deep Silver, а не към разработчиците от 4A Games“, пишат от украинското студио.

От издателя на играта също се включиха с уверение, че нямат, каквито и да е намерения да изоставят PC платформата.

„Решението ни да си партнираме с Epic Games се основава на целта ни да инвестираме в бъдещето на сериите, както и в нашите партньори от 4А. Ние имаме намерение да продължим да развиваме поредицата и PC версията винаги ще е в центъра на нашите планове“, написаха на свой ред Deep Silver.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари