Новата игра Rime, излязла миналата седмица, е една от малкото, които все още използват Denuvo защитата на авторски права. Но създателите на играта твърдят, че ще премахнат DRM-защитата, но само ако някой успее да я хакне.

Странното предизвикателство/обещание неочаквано се появи във Steam форума на Rime от служител на Tequila Works, студиото, изградило играта. От доста време в него са се водели спорове дали да бъде оставена защитата на Rime, докато накрая е взето решение да има Denuvo във финалното издание, защото „ние искаме да осигурим най-доброто преживяване за нашите геймъри“.

Дарюас, мениджърът по връзки с обществеността на Rime проекта, сподели наскоро в Steam: „Rime е много лично преживяване, преразказано едновременно посредством картина и звук. Когато играта е кракната, се промъква риска да се създадат проблеми и с двете неща, а ние искаме да направим всичко, за да запазим качеството на Rime„.

Сега обаче като че ли мненията се преобръщат: „Ние сме много отдадени, но имаме предвид и простия факт, че нищо не е безпогрешно. Затова, ако Rime е кракната, ние ще издадем версия на играта без Denuvo…

Определено Denuvo не е недостижима крепост (както подчертава и Tequila Works), но компанията твърди, че все пак защитата е трудна за преодоляване. Крайната цел на продукта е да направи процеса на хакване толкова труден, че пиратите евентуално да се откажат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Аз ве аз
Аз ве аз
4 години

Интересна реклама.

мъни
мъни
4 години

Голяма реклама наистина.
Кой ще го играе това марио за телефон, че чак да го кракват?
Продължават да си мислят, че са направили страшна защита. Няма как защита създадена от човек с компютър, да не може да бъде разбита от друг човек с компютър.

DMV
DMV
4 години

Имаше един виц: „Направих си името на рутера „Hack me if you can“. На другия ден гледам че се сменило на „Challenge accepted““

Мрак
Мрак
4 години

„Крайната цел на продукта е да направи процеса на хакване толкова труден, че пиратите евентуално да се откажат.“

Всъщност, това само ще ги накара да се постараят повече.

Бай Нео
Бай Нео
4 години

хакери… или кракери? нещо ми се струва май неточно
хакерите едва ли се занимават с игрички

BALDMAN
BALDMAN
4 години

ха-ха играта вече е кракната