NeocoreGames, с игри, като The Incredible Adventures of Van Helsing и Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr споделиха своя следващ проект.

Става дума за тактическа ролева игра от света на крал Артур и ще носи името King Arthur: Knight’s Tale. Играта, която напомня като визия и механики класическите походови стратегии XCOM, ще се появи в началото на следващата година за персонални компютри, а впоследствие и за следващото поколение конзоли. Разработчикът стартира и Kickstarter кампания в търсене на финансиране от $149 997. Идеята на Neocore е първо да изградят една стабилна общност зад проекта, а събраните средства ще се използват за допълнителни елементи, пишат от Eurogamer. Независимо дали ще бъде или не събрана търсената сума, играта ще се появи.

Самият сюжет на King Arthur: Knight’s Tale буди любопитство, тъй като главен герой няма да е крал Артур. Това ще е Мордред, който убива Артур, но по време на сражението е тежко ранен. Отведен към Авалон от Дамата от езерото и с болката, останала му от предишния му живот, Артур е неузнаваем. Той става предводител на Тъмната армия и започва да тормози жителите на Авалон, превръщайки го в земя на кошмари. Тогава Дамата от езерото решава да върне също от мъртвите Мордред и му поставя задачата да се разправи с Артур – или това, в което се е превърнал – веднъж завинаги.

King Arthur: Knight’s Tale ще ни предостави достъпа до доста голяма карта и седем основни фракции, като по картата ще има повече от 50 основни точки, основен куест и множество странични мисии, които ще ни отведат към различни по характер места: мрачни блата, гъсти гори, тъмни подземия. Освен това, ще сте натоварени с мисията да разширите властта на Камелот, която ще е и отправната ви точка в играта.

Ще ви се налага да използвате максимално стратегическото си мислене в наситени походови битки, придружаван от над 30 различни герои, които представят пет професионализации, които с хода на времето ще могат да бъдат развивани.

И разбира се, подобно на една класическа игра от този тип, мнението на вашите спътници съвсем няма да е постоянно и положително – вие ще сте наблюдавани и преценявани от тях и ако не задоволите очакванията им, вашите другари лесно могат да решат да преминат на страната на врага. Ще може и да изпращате някои от тях на мисии поотделно, но знайте, че има вероятност да ги изгубите безвъзвратно, ако бъдат убити, а тези от тях, които бъдат ранени ще им трябва доста време да бъдат излекувани. Изборите, които правите ще оформят, както ситуацията, в която се намирате, така и крайния изход от играта. И не на последно място, NeocoreGames споделят, че края на играта съвсем няма да е финал на приключението ви, тъй като той ще отключи допълнителни предизвикателства и босове, с които да мерите силите си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари