Създателката на Portal обяви новата си игра Quantum Conundrum

1
19

От Square Enix официално обявиха игра, създадена от студиото Airtight Games, начело на което е създателката на Portal 1 Kim Swift. Играта се нарича Quantum Conundrum и представлява подобие на Portal, но вместо класическите портали играчите преминават в други измерения, където обектите в света имат различни свойства.

Играчите ще влязат в ролята на племенника на професор Fitz Quadwrangle и ще изследват имението на чичо си с цел да го открият, тъй като той мистериозно е изчезнал от лицето на Земята. Професора е брилянтен учен, който иска да докаже на света хипотезите си за множество други измерения, но някак си видео запис просто не свършва достатъчно добра работа.

„Искахме да създадем забавна, пъзел игра, която всеки да иска да пробва“, казва лидерката на проекта Swift. „Работя с невероятен екип и нямам търпение да идвам в офиса всеки ден и да чувам нови идеи, да разглеждам създаденото от колегите и да работя над собствените си задачи по Quantum Conundrum. Сътворихме нещо, от което сме изключително горди и се надяваме геймърите да го харесат, така както на нас ни достави удоволствие да го създадем.“

Играта е доста по-цветна от Portal, но изглежда всяко измерение ще има собствена цветова гама, което е приятна добавка към пъзел частта на QC.

Заглавието ще се появи в началото на 2012г. за PC, PSN, XBL и Steam.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ivkosbg
ivkosbg

Играта изглежда доста обещаващо. Знае ли се дали ще има игра в мрежа и каква ще бъде цената ѝ?