Създателят на Android инвестира в геймърски очила за добавена реалност

0
82

Създателят на мобилната операционна система Android Анди Рубин инвестира 15 милиона долара в младата компания CastAR, която прави очила за добавена реалност, които да се използват от геймъри.

Парите идват от инвестиционната фирма на Рубин с името Playground Global. Самата CastAR се конкурира с Google Glass и с базираната във Флорида компания Magic Leap, която също получава финансиране от Google. Освен това, вероятно е нейната технология да се съревновава и с продукти като Oculus Rift и др., които направо предоставят виртуална среда.

„Нашите инвеститори са съсредоточени най-вече върху хардуера. Току що приключихме сделката и вече имаме полза от тези средства“, казва компанията, която без съмнение ще може да се възползва от парите и връзките на Рубин в Силициевата долина.

Самата CastAR е основана през 2013 г. в Сиатъл и започва като скромен развоен проект на бившите служители на Valve Джери Елсуърт и Рик Джонсън, които искат да създадат очила за добавена реалност, които наслагват изображения и информация върху заобикалящата среда. Компанията събра 1 милион долара през Kickstarter и малко по-късно се премести в Калифорния.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за