Създателят на Dead Space оглавява ново студио на 2К и работи върху нова игра

0
157

Издателят Take-Two Interactive тържествено обяви, че един от ветераните на гейминг индустрията Майкъл Кондри оглавява ново 2К студио. Студиото се намира в Силиконовата долина (Сан Франциско), конкретното му име не е потвърдено, но се знае, че то работи върху нов мистериозен проект.

Директорът на 2К Games Дейвид Измаиле сподели: „В 2К ние предлагаме на нашата публика разнообразие от завладяващи и интересни преживявания. Ние непрекъснато търсим възможности да подпомогнем и да инвестираме в правилните хора и идеи. Ненадминатата креативност и способности на Майкъл са ни добре познати и заслужени. Ние сме се вдъхновихме не просто от страстта му, но и от потенциала неговото студио да допълни нашето портфолио…

Всички познават Кондри като съоснователя на Sledgehammer Games, студио, работело над хитове като Call of Duty: Modern Warfare; Advanced Warfare и последната игра WWII. Преди това обаче разработчикът се беше концентрирал върху коренно различна тема – Dead Space през 2008-ма година. Влиянието на това култово заглавие се усеща върху много нови видеоигри като тези от Resident Evil франчайза.

Самият Кондри добави: „Днешният анонс е една рядка и специална възможност за разработчиците да изградят ново студио от основите… Безкрайно съм развълнуван и благодарен [на 2К] да започна нова стъпка в моята кариера„.

Не е невъзможно новото студио на Кондри да си партнира с други под лоното на 2К Games като nнапример студията Firaxis, Handar 13, Visual Concepts или Cat Daddy.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за