Дейвид Бревик, един от създателите на оригиналната Diablo игра, обвини Blizzard, че се интересува повече от парите, отколкото от служителите си.

Бревик бе старши дизайнер на класиката от 1996 г. и не спести думите си по време на участие в Twitch. Под лекото въздействие на алкохол – той потвърди, че се връща от покер среща – Бревик каза силни думи относно политиката за човешки ресурси на компанията.

„Те предпочитат да загърбят обикновените служители за сметка на това, което им носи пари като компания. Орязаха редица схеми за възнаграждение и не им харесва това, че стоящите ниско могат да печелят нормални пари“, казва той и допълва, че по всяка вероятност напускането на съоснователя на Blizzard Майк Морхайм преди месец е именно заради вътрешната политика на компанията.

„Сигурно завиждат, че Fortnite изкарва повече пари от Overwatch. Overwatch не е Fortnite, по дяволите“.

Бревик споделя още, че не очаква скорошен анонс на Diablo 4 – нещо, за което той предупреди феновете и преди BlizzCon.

„Не се надявайте прекалено, съмнявам се, че ще има какъвто и да било анонс на следваща част. Не съм запознат с плановете им, но имам доста причини поради които такъв анонс няма да се случи“.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
stormofbloodImeдфсдфStargazerkuku Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Близард Саут
Близард Саут

Не е просто старши дизайнер, а президент на Blizzard North – компанията създател на Д1 и Д2 и клон на Blizzard. Преди да ги купи близард се казваха Condor Games. Няколко години след д2 близард (south) ги закри и пусна д3.

kuku
kuku

близард се наредиха до най-комерсиалните наред с ЕА, рокстар, убисофт. Убиха диабло с недоразумението 3, убиха УоУ с малоумни експанди и безкрайно опростяване, старкрафт 2 никой не играе даже корейците и китайците цъкат на ремастъра на първата част…

дфсдф
дфсдф

Всъщност грешиш за всичко.

Ime
Ime

Пък и да не греши за всичко не трябва да обвиняваме близард, в статията горе е пропуснато да се спомене че недоволните са Activision а не близард.

Stargazer
Stargazer

Всичко това е извадено от контекст. Всеки ден в стрийма си сега трябва да обяснява какво е имал в предвид. В превода нещата са ОЩЕ по-изкривени

stormofblood
stormofblood

Близард спряха да са фактор, за мене след излизането на SC2 и D3. Може да се каже, че преди това си бях фенбой.