Бренда Ромеро, съпруга на Джон Ромеро, емблематична фигура в гейм сферата и създател на класики, като Doom, Quake и Wolfenstein 3D, обяви, че тяхната компания, Romero Games, ще работи по стратегическа игра. Партньор в това им начинание ще са майсторите на гранд стратегии Paradox Interactive.

Засега нямаме повече информация за проекта, но ще разберем повече за него още това лято. Все пак, имаме официален сайт, на който пише, че информация за играта ще излезе по време на Е3 2019. Paradox са отделили и вече място във форумите си, където да бъде обсъждан мистериозния проект.

„Това е проект, по който искахме да работим от дълго време, така че е особено вълнуващо, че ще си партнираме с Paradox Interactive, за да реализираме в пълнота тази наша мечта“, споделя Бренда Ромеро в специално съобщение за пресата.

На сайта на студиото, Бренда и Джон съобщават, че работят по два проекта в момента, но както посочват от PC Gamer, не е ясно дали това включва колаборацията им с Paradox и Sigil, продължението на Ultimate Doom, който трябва да излезе по-късно този месец.

Paradox Interactive е издател, който е известен с т.нар. „гранд“ стратегически игри, сред които Europa Universalis и Crusaders Kings, сериите Hearts of Iron и звездната Stellaris. Следващата такава голяма тяхна игра е Imperator: Rome, която се очаква с огромен интерес от всички почитатели на жанра.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Efix Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

След издънката с Daikatana, дано сътвори нещо добро.