Създателят на Final Fantasy XV разработва видеоигра за следващите Параолимпийски игри

0
60

Директорът на проекта Final Fantasy XV Хайме Табата напусна Square Enix миналата година. Тогава той основа ново студио, JP Games, и вече го е ангажирал със специална задача. И изглежда тя е от изключително висок ранг.

Новото студио разработва Pegasus Dream Tour. Това ще е игра, официално демонстрирана на Параолимпийските игри в Токио през 2020-та година. JP Games разработва заглавие под ръководството на Международния параолимпийски комитет. Лично Табата се похвали във Facebook:

„Искам да благодаря на всички включили се, които ми помогнаха да направя това изявление днес. Ще можете да се насладите на играта когато ѝ дойде времето през 2020-та година. Ще ви държим в течение.“

Pegasus Dream Tour е формално описана като „изцяло нова спортна ролева игра, в която играчите участват във виртуална Параолимпиада, случваща се във фикционалния град Pegasus City. Те контролират герои, имащи специални способности, познати като Xtra Power-и… Играта ще е достъпна за различни платформи„.

Андрю Парсънс от Параолимпийския комитет заяви:

„С нетърпение очакваме да изследваме иновативните начини да въвлечем в нашето събитие млади групи хора от цял свят. Вярваме, че тази игра ще засили интереса около Параолимпиадата и ще донесе нажежената атмосфера, страстта и вълнението на това събитие на хора от всяко кътче на Земята“.

Табата е уверен, че новият проект е част от жанр, който му е познат и който студиото му ще усъвършенства. Освен това заглавието ще разшири мащаба на Параолимпийските игри не просто като спортно събитие, но и като забавление за хората.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за