fbpx
-0.8 C
София

Създателят на Madden все още не е получил $11-те милиона обезщетение от ЕА

Най-четени

Миналото лято Робин Антоник – създателят на играта Madden – спечели дело за над $11 милиона срещу Electronic Arts. Антоник, обаче, така и не можа да си получи обезщетението. Днес стана ясно, че от федерален апелативен съд са обжалвали предишното решение, за да разберат дали наистина от ЕА са използвали идеята зад играта неправомерно.

През юли Антоник и адвокатите му успяха да убедят съда, че 2D версиите на Madden излезли в периода 1990 – 1996 година са „производни“ на оригиналната игра, която той бе създал за Commodore 64, Apple II и компютрите използващи операционната система MS-DOS. Днес обаче друг съдия отхвърли взетото решение, заявявайки, че то не обосновава достатъчно твърдението, че гореспоменатите игри са идентични с първата версия.

От ЕА, разбира се, са във възторг от новината. Адвокатите им от Keker & Van Nest LLP споделиха, че се радват на „справедливото“ решение. Те напомниха, че изходният ход в игрите на гейм студиото не е достатъчно подобен на изходния код на играта, която Антоник е разработил, както и че гейм дизайнерът вече е получил достатъчно добра компенсация за работата си по версията на Madden за Apple II. Адвокатите подчертаха, че, тъй като дизайнерът не е участвал в създаването на по-късните игри, той няма право на обезщетение.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини