Създателят на Prince of Persia прави римейк на Karateka

0
48

Джордан Мехнер е легендарно име в света на компютърните игри и ще остане в историята като създател на класиката Prince of Persia, която през деветдесетте години на миналия век владееше служебните, училищните и домашните компютри по цял свят. Сега Мехнер се е заел с амбициозната задача да направи римейк на друго свое легендарно заглавие – Karateka. Играта излезе на пазара през 1984 година и е посветена на източните бойни изкуства, съобщи Eurogamer.

Джордан Мехнер ще има активна роля в ежедневната работа по новата Karateka и това е първият геймърски проект, който привлича вниманието му през последните години.

Оригиналната Karateka е създадена от Мехнер, докато той е бил в Йейлския университет. Заглавието е било предназначено за платформата Apple II и станало тотален хит заради реалистичните анимации, които са били нещо невиждано по това време. Действието се развивало в японска крепост, ръководена от злия Акума. Целта на играта била да се преборят пазачите на замъка, за да се спаси поробената принцеса Марико.

Римейкът ще бъде достъпен само за теглене чрез мрежите на PlayStation Network и Xbox Live и ще дебютира по-късно през годината. В него ще бъдат запазени най-характерните черти на оригиналната версия.

Последният игрален проект, по който работи Мехнер беше Prince of Persia: The Sands of Time. Заглавието беше пуснато през 2003 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари