Създателят на Sunset Overdrive иска да преработи играта за PC и очаква съгласието на Microsoft

0
24

На 27-ми септември студиото Insomniac Games съобщи, че подготвя PC версия на играта Sunset Overdrive, но според тях нещата не зависят от екипа, разработил играта.

 

Вместо това всичко зависи от Microsoft. Един от разработчиците отговори на въпрос в Twitter: „Ще се радваме да пуснем играта за персонални компютри, но решението трябва да се вземе от Microsoft и Xbox One“

Оригиналната Sunset Overdrive беше пусната в продажба през октомври 2014 година за Xbox One. Една от причините студиото Insomniac Games да обяви играта като Xbox One – Exclusive е, че Microsoft са позволили на студиото да задържи правата на франчайза. Insomniac Games не притежава правата на най-известните им игри – Spyro the Dragon, Ratchet & Clank и Resistance.

Не е напълно ясно защо, след като студиото формално притежава своята игра, не може да я развива за други платформи по свое желание. Явно Microsoft, като издател на Sunset Overdrive, отговаря за издаването на играта, докато Insomniac Games има право да… направи още една игра, за да допълни серията. По време на интервю през месец септември 2014 година екипът на играта потвърди, че няма да я пусне за PC, но не отрича това за в бъдеще. Няколко дни преди началото на продажбите бяха пуснати реклами за Sunset Overdrive за РС, но Microsoft ги оправда като „малка грешка“.

Освен Sunset Overdrive, Insomniac Games работи над три игри за Oculus Rift. Това са Edge of Nowhere, The Unspoken и Feral Rites. Студиото работи още и върху нова Spider-Man игра за PlayStation 4.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари