fbpx
2.7 C
София

Създателят на Tetris пуска първата си мобилна игра

Най-четени

Създателят на Tetris Алексей Пайитнов създаде първата си мобилна игра – Marbly. Заглавието съвсем наскоро бе представено в iTunes App Store и може да бъде изтеглено от всеки собственик на iPad, iPhone и iPod Touch. За разлика от Tetris, която просто бе адаптирана към смартфони и таблети, Marbly наистина е създадена именно за мобилни устройства.

Безплатната игра се издава от WildSnake Software, с които Пайитнов работи от известно време. Целта на Marbly е да от дъската да бъдат премахнати всички топчета. Вместо да се премахват с прескачане или удряне, обаче, топчетата изчезват само ако бъдат съединени с други топчета в подобни цветове. Съединяването става чрез придвижване на топчетата хоризонтално, вертикално или диагонално.

Всеки пореден пъзел носи на играча определен брой точки, които могат да се заменят за още допълнителни пъзели. Има, разбира се, и други начини за по-бърз прогрес в играта, за които се плаща. Това са жокери, рестартирания на пъзели и дори решение на някой заплетен пъзел.

От WildSnake Software обещават, че това е само една от мобилните игри създадени от Пайитнов. Още няколко се разработват в момента и ще бъдат предоставени на геймърите в бъдеще.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини