fbpx
-9.8 C
София

Създателят на X-Com събира пари за създаване на нова стратегия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В Kickstarter бе даден стартът на компания за събиране на частни инвестиции за стратегията Chaos Reborn, която създава самият Джулиан Голъп – бащата на култовата серия X-Com. Той работи по играта заедно с неголям екип, на който спешно са нужни финансови средства за превръщане на вече създадения прототип във финален вариант. Голъп и неговия екип всъщност не искат толкова много, в сравнение с други подобни проекти. Желаната от тях сума е в размер на $180 хиляди за да се появи Chaos Reborn за РС, Mac и Linux през месец май 2015 година.

Chaos Reborn ще бъде нещо като продължение на една от първите игри, създадени от Голъп – стратегията Chaos: The Battle of Wizards, която излезе за ZX Spectrum през далечната 1985 година. В тази походова стратегия с ролеви елементи геймърът управлява магьосник, който се сражава с други вълшебници като призовава на помощ различни същества. Засега Chaos Reborn е направена само като мултиплеър, но Голъп и неговите колеги планират играта да разполага с пълна сюжетна компания, кооперативен режим, гилдии и аукцион, в който играчите ще могат да разменят предмети.

Към настоящия момент в сметката на Chaos Rising вече има преведени $11,5 хиляди, а до края на кампанията остават 30 дни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини