Съоснователят на Blizzard смята, че достъпността прави World of Warcraft “по-малко социална игра”

0
3696

Съоснователят на Blizzard Марк Морхайм, който се оттегли от своето място на президент през 2018 г. и напусна компанията година по-късно, сподели своите разсъждения за настоящото състояние на MMO жанра, както и за най-популярното заглавие World of Warcraft.

В интервю за New York Times по време на дигиталното издание на GamesBeat Summit, Морхайм спекулира каква е основната причина за намаляващата популярност на играта. Въпреки, че към днешен ден World of Warcraft държи челните места с популация от милиони играчи и високи продажби на своите експанжъни, като някои достигат до 3 милиона продадени копия в началото на своето излизане на пазара, все пак се забелязва, че вече MMO-то е далеч от разцвета си. 

“Смятам, че това е въпрос на достъпност и инвестиция на време”, казва Морхайм. “Не бих казал, че MMO жанра няма да разцъфти отново в бъдеще, но може би други типове игри ще подобрят социалното преживяване дори повече отколкото сега.”

В същото време той цитира, че достъпността е една от причините все по-малко играчи да се завръщат към играта, за която счита, че е загубила своя чар в лицето на социализиране. 

“По мои собствени наблюдения над развитието на World of Warcraft през годините, тя всъщност стана по-малко социална игра в стремежа си да постигне повече достъпност и така намалявайки някои от причините да играете с една и съща група от хора отново и отново.”

Морхайм продължава, че “Свещеният Граал” се крие в създаването на балансиран геймплей, който е едновременно лесен за научаване и труден за самоусъвършенстване. “Нещо като плитка крива на изучаване, която изисква голямо взаимодействие със съдържанието и останалите играчи”, завършва той.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари