Valve обяви, че ще пусне две нови приложения по-късно тази година, които ще позволят стрийминг на игри и видео от Steam библиотеката на телефона, таблета или телевизора ви, без да е необходимо да притежавате Steam Link.

Според съобщението на Valve, игри и видеото ще бъдат обработвани от две отделни безплатни приложения: приложението Steam Link и приложението Steam Video.

Приложението Steam Link е функционално подобно на хардуера на Steam Link на Valve, но вече във формат само за софтуер. То трябва да пристигне за iOS и Android през седмицата на 21 май и ще ви позволи да предавате и да пускате своите игри от вашия компютър на всяко iOS или Android устройство. Това включва телефони, таблети, телевизори с Android и Apple TV модели.

Избраното от вас устройство трябва да бъде свързано към компютъра ви чрез кабелн или 5GHz Wi-Fi, а Valve казва, че ще можете да пускате вашите игри чрез Steam Controller, MFI контролери „и още варианти в [iOS и Android] платформите“.

В същото време, приложението Steam Video на Valve е насочено към стрийминг на филми, телевизионни предавания и друго видео съдържание към вашите устройства. То ще работи или чрез Wi-Fi, или LTE връзки и ще включва както офлайн, така и онлайн режими. То пък се очаква да пристигне „по-късно това лято“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за