Като оставим настрана абсурдно късите кабели за контролерите, най-голямото оплакване от очакваната Nintendo NES Classic Edition конзола е, че на нея могат да се играят само 30 предварително инсталирани игри. Все пак има много класически ретро заглавия и изборът е голям, и изглежда RetroEngine Sigma е по-добрата алтернатива след като може да стартира игри от 28 различни конзоли.

retroengine-sigma-2

Носталгичните геймъри отдавна използват емулатори и теглят образи на техните любими игри. Но инсталирането и конфигурацията на нужния софтуер понякога се оказва сложно за обикновения потребител, който не е запален по максимум fps и перфектна графика. RetroEngine Sigma обаче се очаква да направи целия процес невероятно лесен. Устройството има два USB порта за монтаж на контролери или Bluetooth адаптери, но няма собствена клавиатура. Вместо това то се свързва чрез Wi-Fi през приложение на мобилно устройство, откъдето се посочва нужният софтуер.

retroengine-sigma-3

RetroEngine Sigma цели да „издуха“ NES Classic Edition на тема функционалност. Конзолата може да изобразява и 4К резолюция, да изпълнява игри за Game Boy, Dreamcast, N64 и още 25 платформи.

Проблемът е, че RetroEngine Sigma се финансира от кампания в Indiegogo и се очаква платформата да бъде доставена средата на 2017-та година. Първите 500 подкрепили кампанията може да купят конзолата само за $50, заедно с допълнителни 16 GB microSD карта, USB контролер и 15 игри. Останалите обаче ще трябва да си търсят заглавия от други източници.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за