Тайландската хунта забрани разпространението на Tropico 5 в страната

2
13


Видеоигрите получиха поредно признание. Явно една игра може да стане основа за бунт. Така смята тайландската хунта поне.

Асошиейтед Прес предава, че хунтата, взела властта в Тайланд през май с военен преврат, е отказала достъп до страната на забавния строителен сим Tropico 5 поради страх, че тя може да застраши националната сигурност на страната.

В играта вие влизате в ролята на диктатор на екзотичен тропически остров. В Tropico 5, чиято премиера съвпадна с началото на преврата свалил законно избраното правителство в Тайланд, се създава една социална утопия, в която играещият моделира среда, в която гласът на всеки един човек на острова бива чут и решенията може да бъдат вземани с помощта на народа или да създадете тирания, подчинявайки жителите на острова в робство, пълнейки по този начин сметката си в швейцарска банка.

Маркетинговият мениджър на разпространителя на играта за Тайланд Нонглак Саватанапонг е съобщил пръв новината за наложената забрана за влизане в страната на Tropico 5. „Това е добра игра с положителни отзиви. Ние имахме лиценз за разпространението на третата и четвъртата част, но в новата серия, сюжетната линия бива продължена и допълнена, и някои части от играта може да се окажат неподходящи за моментната ситуация в страната“, коментира Саватанапонг.

От Kalypso Media изразяват своето съжаление за несъстоялата се премиера на играта в Тайланд, допълвайки, че нямат намерение да си търсят правата в съда.

„Разочаровани сме да чуем, че Tropico 5 няма да се появи в Тайланд“, коментира Симон Хелвиг, глобален мениджмънт директор на Kalypso Media Group. „Както Tropico 3, така и Tropico 4 се радваха на голям успех в Тайланд и макар в сериите да има реалистично изглеждащи политически елементи, сценариите и самото съдържание са поднесени с характерния за Tropico ненатрапчив хумор и незаангажираност“. Стефан Марчинек, друг от директорите в студиото издаващо играта, отива малко по-далеч, коментирайки, че настоящето решение на местната власт в Тайланд звучи така сякаш идва от самия „Ел Президенте“, главния героя в играта.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dopefiend
Dopefiend

Да бяхте споменали, че играта е правена от българи, вместо да влизате в дълбоки подробности за крайно тъпи „новини“.