13.5 C
София

Тайната на куба на Питър Молиньо е разкрита

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През месец ноември миналата година Питър Молиньо стартира необичаен проект с име Curiosity — What’s Inside the Cube? В този социален експеримент играчите „щракаха“ по огромен куб, откъсвайки парченце по парченце, за да достигнат центъра и намерят тайнствена награда. Каква ще е наградата не знаеше никой, известно бе само обещанието на Питър Молиньо, че тя ще промени живота на спечелилия.

В продължение на повече от пет месеца играчите отчупиха около 25 милиарда къса от куба, който е съставен от 69 милиарда къса. В проекта са взели участие 4 милиона души, а едновременно към играта са се намирали десетки хиляди играчи. За отчупените късчета (кублети) геймърите получават монети, чрез които е възможно закупуването на взрив и инструменти (железни, стоманени и елмазни), ускоряващи работата.

Победител в този проект стана англичанинът Брайън Андерсън от Единбърг.

Тайната на куба се оказа участие в новата игра Godus в качеството на цифров бог. Победителят от куба на Молиньо има право не само да определя някои от правилата на играта Godus и социалните взаимодействия на симулирания бог, но и да получава част от всички покупки и транзакции в играта.

Тази награда явно ще промени живота на британеца. Безспорно, социалният експеримент е удачен, но съдейки по многобройните негативни коментари, далеч не на всички се е понравил подобен изход.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини