Когато преди шест години Ubisoft представи Watch Dogs, мнозина изказаха критика към хакерското приключение, но и изразиха огромния потенциал, който има играта. Ubi се вслушаха в гласа на своите почитатели и оправиха много от несъвършенствата от първия Watch Dogs с Watch Dogs 2. А сега предстои да излезе третата игра от поредицата и всички се надяват, че студиото ще надгради на добрата основа, която вече има и ще представи нещо още по-добро.

С Watch Dogs: Legion, Ubisoft предприемат амбициозен риск заменяйки традиционния герой с множество герои посредством идеята за „Играй като всеки“ (Play as Anyone). Вместо един-единствен персонаж, който управлявате, вие ще може да изберете кого да вербувате за каузата на DeadSec, съобразявайки се с неговата история, умения, силни и слаби страни. Мястото на действие също е различно – британската столица Лондон. И това не е случайно.

„Почувствахме, че с „Играй като всеки“, ще е важно да изберем град, който е известен със своето разнообразие. Лондон е един от най-емблематичните градове в света и популярен с високата степен на следене. Освен това, той представлява епицентър на контракултурата и протестните движения през цялата си история. За основната тема на Watch Dogs: Legion, той беше отличен избор“, обяснява в интервю от края на миналата седмица творческия директор на играта Клинт Хокинг пред словашкото издание sektor.sk. „Лондон е известен също така с културни общности, които създават и диктуват тенденциите, град е на квартали, известни с разнообразието си и е дом на световно известни забележителности, като Камдън, Сохо, Биг Бен, Лондън ай, Бъкингамския дворец и Лондонската кула. Нашата версия на Лондон от близкото бъдеще е една разноцветна площадка за изследване от играчите“.

На въпроса как Legion се вписва във вселената на Watch Dogs, Хокинг обяснява, че в основата на поредицата стои желанието да заставиш отговорните за несправедливостите да си платят. В първите игри това са корпорации и криминални организации и това, което искат DeadSec е да защитят правата и свободите на хората.

„Този път, вие буквално изграждате свое собствено съпротивително движение, за да вземете обратно Лондон от ръцете на опортионисти и хора с авторитарно мислене, от престъпници и корумпирани корпорации“, допълва той. Запитан относно връзката на играта и „Брекзит“, Хокинг обяснява, че макар и отделянето на Великобритания от Европейския съюз да е останало далеч във времето, то той оказва пряко влияние на реалността в играта, тъй като той е имал трансформиращ ефект за Обединеното кралство. Що се отнася до връзката на света на Legion и останалия свят, Хокинг подчертава това, че играта и нейния свят са фокусирани единствено над Лондон от близкото бъдеще. И нещо немаловажно. Запитан относно критиката в предишните игри за управлението на превозните средства и работило ли се е по подобряване на системите тук, Хокинг отговаря положително.

„Да, ние работихме с Ubisoft Reflections в Нюкясъл, за да преработим изцяло системите в играта. Наистина сме удовлетворени с резултатите и обикалянето из Лондон извършвайки Parcel Fox мисиите е едно от любимите ми неща в играта“.

Играта излиза на 29.10.2020.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари