Това е големият недостатък на Google Stadia пред своята конкуренция

2
649

Тази седмица продуктовият мениджър на Google Stadia, Андрей Дороничев, разкри в Reddit някои важни подробности около Pro абонамента на услугата. След многобройните запитвания на феновете Дороничев обясни, че Stadia Pro не е „Netflix за игри“, а по-скоро трябва да се сравни с услугите Xbox Live Gold и PlayStation Plus. Премиум абонаментът обаче за момента не е на ниво спрямо конкурентите, предлагайки недостатъчно съдържание.

Google Stadia Pro се отличава от безплатната услуга с това, че потребителите ще могат да играят безплатни игри всеки месец. Или всъщност не точно игри, а само една игра. Приблизително…

По думите на Дороничев всеки месец предложенията ще са различни. Обикновено за клиентите ще се активира по едно заглавие за месеца, но теоретично понякога ще има по две, друг път нито едно. За сравнение PlayStation Plus предлага регулярно по две игри месечно за PlayStation 4 конзолата. Случвало се е понякога да са достъпни и по цели три безплатни заглавия за месеца. Този юли потребителите имаха достъп до Horizon Chase Turbo и Detroit: Become Human Digital Deluxe изданието, съдържащо само по себе си Heavy Rain. Nintendo Switch Online не носи със себе си нови заглавия, а само старите NES класики. Само играта Tetris 99 е достъпна постоянно.

И двете предложения обаче бледнеят пред великодушието на Microsoft с цели 3 до 4 безплатни игри месечно. С Xbox Live Gold потребителите могат да получат две Xbox One и още две класически Xbox 360 заглавия. Всички са изпълними на настоящата конзола на компанията в режима на съвместимост.

Фактически не се знае колко от всички игри ще играете в рамките на месец, така че решението на Google може би е оправдано. От друга страна обаче с Pro абонамента вие пак ще трябва да купувате видеоигрите на пълната им цена. На PS Plus и Xbox Live Gold можете да купите месечните предложения по-евтино, за да ги играете неограничено. Единственото утешение в Google Stadia е едно ексклузивно копие на Destiny 2 (която в един момент се „раздаваше“ безплатно). Геймърите ще могат да пускат и 4К/HDR съдържание с 5.1-канален звук.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Няма как да измести ps5 и следващия хбокс както и да го кръстят.

Георги
Георги

Следващите конзоли от Сони и Майкрософт ще са доста по-мощни от настоящите про и 1 х. На тях ще може да се играе на 4к 30-60фпс без да ти зависи качеството от интернет връзката плюс това абонаментните услуги на сони и майкрософт включват не само безплатни игри всеки месец, а и намаления на платени игри. От скоро си взех и xbox главно заради форза, но мога да кажа, че гейм пас услугата която си взех отново на промоция си заслужава всяка една стотинка. Не казвам, че проектът на гугъл ще е провал, но смятам, че щеше да е по-успешен ако… Виж още »