Това е следващият проект на създателя на Assassin’s Creed след Ancestors

0
254

Патрик Дезиле, отговорен за реализирането на популярния франчайз Assassin’s Creed, в момента е изключително зает с разработката на Ancestors: The Humankind Odyssey. Това ще е първата игра на новото му студио Panache, но не и последната. Изглежда следващият му проект е 1666 Amsterdam, заглавие, заради което Дезиле се сблъска с много проблеми преди повече от пет години. Сега обаче той е готов да му даде втори шанс.

1666 Amsterdam се зароди като идея за нов франчайз през 2012-та година в рамките на компанията THQ. Играта трябваше да разглежда историята на Дявола, но така и не се разви достатъчно. През 2013 студиото THQ затвори врати, за да бъде купено от Ubisoft, компанията, от която Дезиле избяга още през 2010. В тази насока тогава отново Ubisoft имаше пълен контрол върху проекта. Компанията този път уволни Дезиле, който в отговор я съди, за да си извоюва правата за 1666 Amsterdam. Изглежда, че той най-накрая успя през 2016-та година.

Оттогава не сме чували нищо за проекта, до тази седмица. Дезиле сподели пред VG24/7, че Amsterdam 1666 „със сигурност“ ще се реализира. Успехът на сегашното му заглавие Ancestors: The Humankind Odyssey ще дефинира как ще се развие бъдещето на неговата следваща идея. Дезиле обясни:

„Слагаме края на маймуните и сме напълно готови да започнем нова видеоигра. Ако се замислите, катеренето по дървета, скали и сгради… аз вече имам пълния набор от инструменти.“

Определено обаче концепцията на 1666 Amsterdam ще се различава от оригиналната. Според Дезиле, първоначалният замисъл бе главният герой да е нещо като чирак на Дявола, вместо самия него. Според програмиста връщането към 1666 би означавало започване от самото начало.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за