Това може да е най-озадачаващото изтичане на информация за PS5 досега

3
1665

Според последните слухове, PlayStation 5 няма да се появи преди края на 2020-та, а официални подробности за конзолата няма да се появят преди февруари. Все пак разполагаме с немалко информация за хардуера и производителността. Интересното е, че от Sony обещават продуктът да е по-евтин, отколкото очакваме.

Днес обаче ще разгледаме свеж рендер, който е направен според информацията в патент, който компанията е регистрирала в САЩ към края на Юли. Публикуван е преди няколко дни и се казва „Information output system and method“. В него е описано функционирането на устройство, което изглежда като смесица от портативна конзола, смартфон и традиционен DualShock контролер.

Ето това е въпросната визуализация

Джаджата е с правоъгълна форма. Има дисплей по средата и добре познатата от редица контролери подредба на бутоните. Устройството разполага със собствена памет, отбелязват от LetsGoDigital. Може да бъде свързвано с други устройства – компютри, конзоли и телевизори. Потребителят ще може да накара компютъра да стартира игра и после да прехвърли визуализацията към телевизор. След това със същото устройство може да контролира какво се случва в играта. Ще може да разглежда снимки на компютъра и да си пуска музика от него.

Ето това е схемата, по която е разработена част от споменатата информация в статията

Според патента има вероятност да видим скенер за пръстови отпечатъци и сензор за сърдечен ритъм. Ще има сензори, които да предоставят допълнителна информация. Например контролерът ще може да разбере, ако сме на гости на приятел и ще предложи да играем игра на негово устройство. Ключът е, че машинката ще е свързана постоянно с нашия компютър или PS5.

Жироскоп и сензори за ускорение ще позволяват да накланяме екрана, за да променяме ориентацията и гледната точка.

Всичко това изглежда като умен контролер, който Sony може би разработва за PS5 конзолата си. Не става ясно кога ще излезе на пазара и дали ще го видим на премиерата на новата конзола.

Някои от функционалностите може да се появят в DualShock 5 контролера. Експерти коментират, че Sony може да използва различни визуализации, които се разминават с реалността, за да скрие тази информация. Това си остава спекулация докато не видим официален списък на екстрите, които ще предлага DualShock 5 и дали контролерът въобще ще се казва така.

Ще завършим с това, че устройството може да разполага с вграден микрофон. Той ще предоставя достъп до ползването на гласовия асистент на PlayStation.

Може да прегледате целия патент, където ще откриете още интересна информация, както и всички графики на Sony като натиснете ТУК.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bogomil
bogomil

Копие на GameBoy Micro

vvv
vvv

Очаквайте като излезне тема – как да сложим Windows 10 на тая джаджа.

Стефан
Стефан

Стил, Tesla Cybertruck може би 😉