След месеци на спекулации и неизвестност, в края на миналата година, Microsoft представи дълго чаканото следващо поколение Xbox – далеч преди Sony да открие своята нова конзола.

Шефът на Xbox в компанията Фил Спенсър започна да се появява често в медиите напоследък и да говори по темата за Xbox Series X. Направи го и тези дни в публикувано вчера интервю за радиопредаване – GamerTag.

В него Спенсър говори по различни теми, засягащи Xbox, между които смелата амбиция на компанията да пробие на японския пазар – територия, отдавна запазена за Sony, за липсата на ексклузиви за новата конзола в първите една-две години от съществуването ѝ, за миналото, настоящето и бъдещето на гейминга в Microsoft. Една от темите, които засяга Спенсър се отнася до обратната съвместимост на Series X с игрите от предишните поколения конзоли на компанията – въпрос, интересуващ живо мнозина. Оказва се, че Microsoft ще доставят много добра поддръжка в това отношение, като не само заглавия за Xbox One, но и за „360“ ще вървят на нея. Самият Спенсър е пряк участник в този процес, споделя той.

„Пробвам неща. Това е активен процес на разработка, понякога се нуждаем от започване изцяло наново. И не всички днешни игри са напълно обратно съвместими. Работим по специален списък с одобрени игри по това. И може да видите какво играя: става дума за тонове игри, които вървят на нея без проблем“, разказва той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари