Анализаторът Мат Пискатела от NPD Group е изготвил интересна Топ 10 класация: десетте най-продавани ексклузивни видео игри за периода януари 1995 г. – септември 2018 г. И всяка една от тях е на хардуер на Nintendo.

За последните 23 години Sega, Microsoft и най-вече Sony действително пуснаха страхотни и многобройни ексклузиви на различни конзоли, но нито един от тях не намира място в тази причудлива класация. Вместо това, този Топ 10 съдържа седем Wii игри, две DS игри и една N64 класика.

Важно е да се отбележи, че подреждането не е по продажби, а по приходи от тях. И да, когато погледнете списъка, със сигурност ще останете доста учудени, защото той до огромна степен е повлиян от феномена Wii, който за щастие изчезна така бързо, както се и появи. В резултат, почти половината заглавия тук дори не са „игри“ в същинския смисъл на думата. Но в края на миналото десетилетие новостта от моушън контрола беше достигнала апогея си и милиони хора, които иначе нямат нищо общо с гейминга, си купиха конзолата, само за да не я погледнат никога повече, след като се нарадваха на заглавия като Wii Fit и Wii Play.

Ето и класацията:

Wii Fit (Wii)
Wii Play (Wii)
Mario Kart Wii – (Wii)
Wii Fit Plus (Wii)
New Super Mario Bros. Wii (Wii)
New Super Mario Bros. (DS)
Mario Kart DS (DS)
Super Mario 64 (N64)
Super Smash Bros. Brawl (Wii)
Wii Sports Resort (Wii)

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари