Тъмни облаци надвиснаха над новия Duke Nukem

4
16


Само след ден трябваше да излезе новата игра по Duke Nukem, само че това вероятно няма да се случи, разбираме от Polygon.

Gearbox, които понастоящем държат правата на Duke Nukem – съдят 3D Realms и Interceptor Entertainment – за неправомерно използване на интелектуална собственост, което означава, че има голяма вероятност Interceptor да бъдат принудени да отменят излизането на играта, ако двете страни не постигнат някаква взаимна договорка, но така или иначе и да излезе заглавието няма да излезе утре.

В официалния иск на Gearbox до съда четем следното: „Наскоро – и без да се допитат до истинския собственик на правата за интелектуална собственост на Duke Nukem – Interceptor анаонсираха намерението си да разработят Duke Nukem игра, която се основава на различни герои, съдържание и интелектуална собственост, която се притежава от Gearbox. Очевидно“, пишат в обвинението от студиото, „след като през 2010г. 3DR продадоха правата за собствеността над Duke Nukem, те без да се допитат до когото и да е било, са се опитали да обявят, че подобна продажба не се е състоявала. В резултат на това идва и неразрешеният опит за разработка, който съществува между 3DR и Interceptor.

Duke Nukem: Mass Destruction трябваше да излезе на 25.02.2014. В социалните мрежи и на тийзър-сайта на играта се водят дискусии за евентуалните възможности, но все още никой не знае нищо. Очаквайте подробности в следващите дни.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

лол след последния им провал те все още правят игри по него омг , това заглавие трябваше да умре преди години , заедно с Сириъс Сам…

Dopefiend
Dopefiend

С разликата, че Serious Sam има по-активно мод комюнити от всякога. Поляците си знаят работата, а мнението ти е обективно грешно.

Светльо
Светльо

Дюк – най-големия карък сред супер-героите.

Agentpat™
Agentpat™

На мен последния Дюк ми хареса определено, DLC-то му също беше добро.
Не знаех, че ще излиза нова част.