Хайпът около Battlefield V бързо започва да се разпръсква. В доклад към инвеститори анализаторът Дъг Кройц от Cowen & Co. отбелязва, че предварителните поръчки на шутъра изостават в сравнение с тези на Call of Duty: Black Ops 4 и Red Dead Redemption 2. Преди броени дни пък бившият шеф на DICE и вицепрезидент на ЕА Патрик Сьодерлунд напусна компанията. Това накара феновете да се притесняват за бъдещето на играта и това е съвсем основателно.

В последните две издания на серията DICE нанесе множество промени, вкарвайки всякакви опити за либералност и политическа коректност, които по никакъв начин нямат място в една видео игра – не защото са непременно погрешни, а защото Battlefield е любимо заглавие, което милиони играят за развлечение, а не за да заемат някакви социални позиции.

В момента ЕА се готви с план Б за играта под формата на продължителна поддръжка с допълнително съдържание от страна на DICE. Сред него е и включването на battle royale режим, който също е елементарен опит за трупане на евтина популярност. Режимът няма да бъде готов навреме за премиерата и ще го видим едва по-късно.

Накрая, присъствието на Red Dead Redemption 2 неминуемо оказва влияние. Уестърнът за момента е единствената ААА игра, която оправдава предварителните очаквания като приордъри и със сигурност ще открадне част от вниманието, а защо не и портфейлите, на феновете. Fortnite все още е голям хит и е безплатна. Така двата шутъра от трето лице създават потенциална среда, в която други онлайн екшъни ще имат проблем с привличането на голяма група играчи.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
BUSOF
BUSOF

когато говорим за Battlefield се доближаваме максимално до реализма а не като Call of Duty и смотаната им поредица

Мангалата
Мангалата

Тъй ли бе джендър, я ни обясни за бионичните ръце през 1944г.