Уил Райт анонсира HiveMind – мистериозна игра, която манипулира лична информация

0
21

Уил Райт, който е известен с това, че е създал SimCity, съобщи, че работи по нов проект. Той се нарича HiveMind и инициативата е доста особена, тъй като в нея се разчита на персоналната информация на геймърите, предаде Eurogamer.

В интервю за VentureBeat създателят на игри е обяснил, че проектът, по който работи ще събира лични данни на геймърите от рода на географско местоположение, приятели и финансово състояние. Всичко това ще се превърне в нещо като игрално преживяване, твърди Уил Райт. Според него има около 50 аспекта в един човек, които могат да бъдат разграничени при събирането на персонална информация.

Гейм специалистът смята, че ако научи достатъчно много за играчите ще може да създаде средство за забавление, което ще е лесно отличимо от масата игри. Райт е наясно, че концепцията на играта ще провокира вниманието на защитниците на лични данни, но разчита на това, че младата генерация се чувства по-комфортно при споделянето на подобна информация.

Все още няма информация за платформите, които ще поддържа играта, а и е възможно да става въпрос за някаква шега. Концепцията на този етап звучи като опит за създаване на Facebook игра или шпионски софтуер със забавни елементи.

Уил Райт е създал компания, наречена HiveMind, която ще се грижи за разработката на едноименната игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари