Уил Смит инвестира $46 милиона в компанията за електронни спортове Gen. G

0
135

Електронните спортове събират много спонсори, в това число и филмови звезди. Наскоро компанията за Еспортове Gen. G получи около 46 милиона щатски долара под формата на инвестиции. Един от инвеститорите е самият Уил Смит.

Актьорът е спонсорирал компанията чрез неговия Dreamers фонд, основан съвместно с японската футболна звезда Кейсуке Хонда. Другите спонсори са Денис Уонг, Майкъл Цайсер и Дейвид Роджиър. Инвестицията е направена във връзка с наемането на Крис Бош като управленски консултант за Gen. G. Хонда сподели в изявление:

„Електронните спортове все още не са много популярни в Япония, но забелязваме огромен ръст както тук, така и в глобален мащаб, което е много добре. Решихме да инвестираме в прогреса на Gen. G заради техния невероятен екип и виждането им да се превърнат в лидер на пазара. Очакваме скоро да работим с Gen. G за да популяризираме индустрията на електронни спортове навсякъде по света“.

Gen. G (съкратено от Generation Gaming) е всъщност фирма, основана още през 2017-та година под името KSV Esports. Миналата година брандът ѝ беше променен, за да се „затвори разделящата пропаст между изтока и запада„. Gen. G поддържа множество професионални екипи, състезаващи се в надпревари в игрите League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite и Apex Legends. Лично компанията е „придобила“ сегашните Overwatch шампиони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари