Уорън Спектър относно Deus Ex: Human Revolution

0
30

Уорън Спектър, създател на оригиналната игра Deus Ex ,наскоро се появи на страниците на социалната мрежа Reddit, за да отговори на въпроси на геймъри в традиционната сесия AMA (Ask Me Anything). В нея той сподели мислите си относно различни въпроси, като например мнението му за Deus Ex: Human Revolution, както и за отменената игра от света на Half-Life на Junction Point Studios.

Мнението му за Human Revolution изглежда е повече от положително, макар и да има забележки към някои решения на Square Enix по отношение на дизайна.

„Какво мисля за DX:HR? Ами, за начало бих искал да споделя, че принципно не довършвам игрите, които играя, а DX:HR я довърших. Това предполагам красноречиво показва отношението ми към заглавието. Когато я завърших, аз се облегнах и си помислих: „Ех, току-що играх истинска Deus Ex игра.“ Тя изглежда като DX игра, и се чувства като такава. Това беше наистина нещо. Хората от Eidos Montreal са взели някои решения по отношения на дизайна, които аз не бих взел, но в крайна сметка останах много доволен от играта. Нужно е да споделя обаче, че съжалявам, че сделката за филмирането на играта от 2000 г. така и не успя, и към този момент няма какъвто и да е шанс тя да се осъществи, тъй като DX – оригиналът – днес е нещо като вчерашна новина“, споделя той от страниците на Reddit.
Що се отнася до отменената Half-Life на Junction Point Studios, Спектър си спомня, че това е бил един наистина интересен проект. „Просто нямаше пари. Принципно, на сцената се появиха Valve като един рицар на доброто с предложение да направим игра, чието действие се развива в част от света на Half-Life, която не беше добре представена досега. В допълнение на това ще кажа, че тъй като екипът ми нищо не правеше по лесния начин, ние взехме решение да представим нов инструмент във вселената на играта – магнитната пушка. Намерихме доста яки неща, които може да правите с оръжието. Тогава Valve решиха да минат в друга посока, но си мисля, че можеха да измислят нещо забавно с тази магнитна пушка. Беше голяма забава“, пише той.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари