Учител предаде урок по математика в Half-Life: Alyx

3
11162

Half-Life: Alyx може да даде добър урок затова как една печеливша поредица може да се завърне тържествено след 13 години. Играта може да ви научи и какво представляват съответните ъгли.

Това е направил преподавателят Чарлс Кумбър от Сан Диего. Стоейки си вкъщи поради опасността от COVID-19, той е пренесъл бялата дъска от училище вкъщи посредством първото ниво на Half-Life: Alyx. Чрез маркери и дъски, достъпни във виртуалната реалност, той е предал урока за дефиниция и сравнение на ъглите и го е публикувал в мрежата YouTube. По време на шестнадесетте минути прайм тайм Кумбър започва с размяна на обичайните за положението шегички преди да започне същинската част. В един момент той дори използва дървена планка за демонстрация на проблем. Една от задачите накрая пък бе предадена в стаята за наблюдение на Аликс.

В помощ идва забележителното ниво на детайлност на света на новия Half-Life: Alyx, където геймърът действително може да рисува по прозорците на стъклената къща на героинята. За това служи и комплект цветни маркери. Колко интересно е да научим какво са противоположни или кръстни ъгли на фона на алармите на Комбината и Цитаделата. Изглежда видеото е предназначено за неговите ученици, но въпреки това то набира популярност по целия свят с около 250 хиляди гледания.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

Проблемът с обучаването на матиматика си остава. Предаваш формули, правиш теоретични задачи, но не ги създаваш около реална практика. Иначе готино, как го е записал, но как преподава е слабичко. Поне 5 пъти си казах, „ех мойта г-жа к’ва готина беше, тоя да се скрива…“ Не търся съгласие тук с мен, а нещо друго, надежда. Надежда, че други, като мен ще изпитат нужда за момент от техните учители и пътеводители/ментори, обадете им се ако можете вижте се с тея дърти хахота или просто с този тонус отворете някоя книга. Бягайте да учите това, което трябва сега!

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Не си пораснал, още си келеш и залагам, че и предходната дума пред келеш не си, а просто един павиан с 3/4-ки в училище (готин пич, уж). Не съм се джафкал май с някой отдавна и затова така пиша. Извини ме, ако не се себеосъзнаваш, но мисълта ми е друга. Ако всички уроци бяха, като на този „готин начин представени“, няма ли да бъдат възприемани, както и сега/преди си възприемал нещата (скучни)? По-добре един да бъде от колкото хиляди. Замисляйки се тук, ако точния човек бъде поставен в диктатура, би направил уникално повече, отколкото един парламент. А грешният би бил… Виж още »

можеБиДругПът
можеБиДругПът

Много иновативно, браво !!