Фалшиви версии на Angry Birds заливат магазина за приложения за Chrome

1
13

Последното попълнение от франчайза Angry Birds се казва Bad Piggies. Играта излезе наскоро, но мрежата вече е пълна с вредоносни приложения, които са маскирани като нея. Особено голям е проблемът в магазина за приложения за Google Chrome, където се навъдиха доста лоши прасенца, които обаче не идват от финландското студио Rovio, а изпод пръстите на крадци и измамници, които искат да заразят компютъра ви с вируси, съобщи Eurogamer.

Специалисти от фирмата за мрежова сигурност Barracuda Networks са установили, че седем от опасните фалшификати идват от дистрибутора на съмнителни Flash игри Playook.info. За да инсталирате тяхната продукция трябва да дадете достъп на приложенията до цялата ви информация за всички сайтове, които посещавате. Силно препоръчително е да не правите това. Ако го направите ще получите нежелани добавки към известни сайтове като Yahoo, eBay, MSN, IMDB и други. Това, което няма да получите със сигурност е безплатно копие на Bad Piggies, а съвсем друга игра.

Към този момент над 82 хиляди потребители са се хванали на въдицата и броят им продължава да се увеличава с нови 13 хиляди на ден.

Съветът на специалистите е да търсите известните игри само в официалните дистрибуторски канали и да не инсталирате приложения, които искат неоправдано много права за достъп до вашата информация.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

То и самата бебешка игричка(в оригинал), е толкоз фалшива. Ма има толкоз народ на тоя свят от чийто акъл, или от липсата му, ми се плаче…