Sony блокира междуплатформената игра на Fortnite и прогресът между PlayStation 4 и Nintendo Switch, а феновете на онлайн шутъра са яростни. Стотици геймъри реагираха гневно на форумите на ResetЕra и в Reddit, след като разбраха, че не можете да използват акаунтите си във Fortnite, използвани за PS4 с Nintendo Switch. Това означава, че всеки напредък, скинове, статистики и покупки не могат да бъдат споделени между PS4 и Nintendo Switch, така че мечтата да играете Fortnite у дома на PS4 и след това да използвате същия акаунт в движение на Nintendo Switch е наистина мъртва.

„Този акаунт Fortnite е свързан с платформа, която не му позволява да работи със Switch“, обяснява съобщение в Switch версия на играта, ако се опитате да влезете в профила си на Epic Games, който е бил използван в PS4. Въпреки че има опции за отделяне на профил в PlayStation от профил в Epic Games, Fortnite играчите предупреждават, че това не решава проблемите. Изглежда, че единствената възможност за PS4 геймърите, които искат да използват версията на Fortnite за Nintendo Switch, е да създадат нов профил в сайта на Epic Games.

Fortnite феновете имат пълно право да се ядосват за тази объркана ситуация; това е анти-потребителско и идва от арогантнато позиция на лидера на конзоли в момента. Sony продава много PlayStation 4 и използва това предимство, за да блокира всякакви заплахи за продажбата на повече. Това не е първият път, когато Sony блокира междуплатформена игра и прогрес. Microsoft разкри през март, че Sony блокира междуплатформена игра на Fortnite между PS4 и Xbox One, а същото стана и между PS4 и Xbox One, както за Rocket League, така и за Minecraft, въпреки че Microsoft и Nintendo я подкрепят като опция в Xbox One, PC и Switch.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Христо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Христо
Христо

Тия от Сони тъпи ли са? Надявам се, че знаят , че играта не е тяхна и epic games могат да ги съдят…